Jumaat, 30 Disember 2016

MLM yang menjadi fitnah


Baru-baru ini sempat beraksi futsal bersama sahabat lama alumni Al-Mashoor (L) di Mak Mandin baru-baru ni. Semua set-set pencen bola dah. Lepas main seperti biasa lepak kedai dahulu dalam mengeratkan ukhwah sesama kami.

Di sini baru dapat tahu rupanya ramai kawan-kawan saya menjadi mangsa penipuan MLM. Perkara berlaku ketikamana usia kami awal 20-an (lebih 10 tahun lepas tu). Penipuan yang dilakukan oleh kawan sekolah kami juga.


Sepanjang mengenali dan terlibat dengan MLM ada beberapa method yang saya dapati yang berakhir tidak seperti yang dikehendaki. 

1. Tak sentuh produk
Pernah saya diajak sertai satu MLM di mana produknya ialah jus  minuman. Apabila hadir sessi perbentangan langsung tak disebut langsung tentang produk. Hanya dicerita bonus-bonus yang akan perolehi. 

Isnin, 12 Disember 2016

Salam Maulidul Rasul

Maulidul Rasul

Tanggal 12 Rabiul Awwal tahun gajah, hari Isnin ialah hari istimewa bagi umat Islam. Pada tarikh inilah lahirnya Rasul yang menjadi penutup para Rasul iaitu Nabi Muhammad SAW yang dilahirkan di kota Mekah. 

Meskipun ada khilaf di kalangan ulama' tentang tarikh ini namun di negara kita telah digazetkan tarikh ini ialah tarikh meraikan maulidul Rasul. Pada tarikh inilah diadakan perarakan dan sambutan maulidul Rasul.

Antara perkara yang penting yang perlu kita sebagai umat Rasulullah SAW lakukan ialah mengetahui, memahami, mengamalkan dan menghayati apa yang dibawa oleh junjugan Nabi kita.

Rasulullah SAW yang telah diberi mukjizat Al-Quran. 4 perkara asas yang dibawa oleh Rasulullah SAW daripada Al-Quran iaitu:
  1. Beriman kepada Allah SWT.
  2. Beriman kepada hari akhirat.
  3. Bertqwa kepada Allah SWT.
  4. Rahmat keadilan Islam untuk semua manusia.
Di sini kami ingin mengucapkan selamat menyambut maulidul Rasul 1438H. Marilah bersama-sama kita tingkatkan ilmu mengenali Rasulullah SAW dan mencintai Baginda SAW.

Oh Sihat!

Khamis, 8 Disember 2016

Tidur sebelum bermusafir

Tidur sebelum bermusafir

Musim cuti hujung tahun semakin hampir. Cuti sekolah juga sudah bermula. Ke mana perancangan anda cuti kali ini?

Seperti biasa, banyak pergerakkan akan berlaku di lebuh raya pada musim ini. Ini boleh menyebabkan kesesakan berlaku sepanjang lebuh raya. Dalam menghadapi cabaran ini, ada pula pemandu yang akan memandu mengikut ego mereka tanpa memikirkan keadaan pemandu lain. Keadaan akan lebih parah sekiranya berlaku kemalangan dalam perjalanan.

Persediaan fizikal dan mental amat diperlukan untuk menghadapi perjalanan sebegini. Antara persediaan yang penting yang mesti diambil kira sebelum musafir ialah tidur. Ini kerana tidur merupakan antara punca berlakunya kemalangan di lebuh raya.

Dalam kajian yang dilakukan oleh Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), antara punca rakyat Malaysia kurang tidur pada masa kini disebabkan oleh kelekaan pada telefon bimbit dan online. Menurut presiden CAP, SM Mohamed Idris, rakyat Malaysia hanya mendapat tidur 6.4 jam daripada 8 jam yang disarankan.

Isnin, 5 Disember 2016

Kenapa lapar?

Lapar

Alhamdulillah, hari ini hari Isnin pertama bagi bulan Disember 2016 dan Rabiul Awwal 1437 hijrah. Semoga kita membuat persediaan yang rapi dan tersusun dalam menghadapi tahun baru 2017 pada bulan hadapan.

Apabila menyebut hari Isnin, sudah tentu kita biasa dengan puasa sunat hari Isnin. Kita digalakkan untuk berpuasa sekurang-kurangnya 3 hari dalam sebulan. Apabila sebut tentang puasa, tentu kita akan teringatkan lapar.

Persolannya, kenapa kita lapar?

Ada 2 sebab yang menjadikan kita lapar: 
  1. Perut kosong. 
  2. Kekurangan gula dalam darah.
Proses ini melibatkan penghasilan hormon yang dihantar ke otak untuk memberitahu kita adakah kita lapar atau sudah kenyang.

Ahad, 4 Disember 2016

3 Barisan Pertahanan Semulajadi Tubuh


Sistem pertahanan tubuh ialah mekanisme tubuh untuk melawan bendasing yang masuk ke dalam tubuh kita. Apabila benda asing yang dikenali sebagai ANTIGEN memasuki tubuh, sistem pertahanan semulajadi kita akan bertindak balas ibarat barisan tentera yang melindungi dan mematahkan serangan musuh luar.

Barisan #1

Adakah kita sedar ada rembesan mukus dan bulu halus dalam hidung kita? 

Kedua-dua ini berfungsi sebagai pelindung dengan menapis dan menyerap bahan tercemar daripada udara semasa kita bernafas. Rembesan mukus dan kahak menyerap bahan tercemar ini dan menyingkirkannya dari saluran pernafasan.

Ini adalah contoh barisan pertama sistem pertahanan tubuh kita bekerja.

Adalah penting untuk memiliki sel-sel tubuh yang kuat dan sihat terutamanya bagi 
organ terbesar yang paling terdedah kepada persekitaran luar iaitu kulit. Bagi mengekalkan kesihatan kulit yang baik, keperluan nutriennya perlu diberi perhatian. 

Sabtu, 3 Disember 2016

Next Level of Blogging


Oh Sihat!

Untuk pengetahuan kami sedang membaiki cara berblogging dari semasa ke semasa. Boleh dikatakan sebelum ni ikut dan je nak letak apa dalam blog ini. Alhamdulillah kami bertemu dengan seorang mentor yang mahir dalam blog. 

Terima kasih yang teramat kepada up uper line kami Master Arnie dan Master Yazid (http://genkimomma.my) yang telah membantu kami untuk sertai kumpulan membuat blog yang mentornya Saudara Eizil (http://www.eizil.com) antara penulis dalam denaihati.com.

Sekiranya perasan terdapat 2 penulis dalam blog ini iaitu Aisyah Khazali (Aisyaturradhiah Khazali) dan Abu Raudhah Al-Bayani (Farhan Yusri). Bagi yang tak friend lagi dalam Facebook boleh la kita bersahabat di sana.

Kemungkinan masih banyak kekurangan dalam mengejar mereka yang dah lama kuasai pemasaran melalui blog. Apa yang nampak kekurangan harap dapat maklum kepada kami. 

Terima kasih kerana menyokong kami selama ini.

Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

Jumaat, 2 Disember 2016

Promosi Disember 2016


Alhamdulillah, kita telah memasuki bulan terakhir dalam tahun ini, iaitu bulan Disember. Bagi umat Islam tarikh dalam bulan Disember sama dengan tarikh bulan Rabiul Awwal, bulan ke-3 dalam kalendar hijrah.


Sudahkah anda bersedia dengan azam tahun baru 2017?

Sebelum itu mari kita lihat promosi Shaklee pada bulan ini.

Khamis, 1 Disember 2016

Pertemuan Business Leader Shaklee


Perjalanan kami ke Shaklee branch petang Selasa lalu terasa agak panjang, tiba dalam beberapa minit sebelum jam 7 malam. Tapi suasana masih meriah mungkin juga sebab malam ini staff akan meneruskan tugas dalam Business Leader Meeting. 

Sementara menanti giliran, suami yang berpuasa sunat berbuka dengan secawan air dari Get Clean Water filter. Selesai urusan di kaunter barulah kami ke kedai makan berhampiran mengisi perut seterusnya menunaikan solat Maghrib.

Bertemu Masters
Walaupun hampir setiap bulan kami menghadiri Health & Wellness Talk dan Shaklee Monthly Sharing, ini adalah kali pertama kami menghadiri pertemuan Business Leader seperti ini. Kehadiran peserta lebih ramai dan berpeluang bertemu beberapa orang Masters yang hadir.

Jumaat, 25 November 2016

KATAraK: Jerebu di mana-mana sahaja


Apa yang akan kita lakukan apabila kaca mata kita berkabut?
Mudahkan. Ambil tisu dan lapkan sahaja cermin kaca mata kita sahaja. Kalau nak lebih jelas kita boleh gunakan pencuci cermin yang dijual di kedai cermin mata atau pakai Basic H.

Bagaimana pula kalau kanta mata kita pula yang berkabut?

Fenomena mata berkabut ini seperti gambar mata di atas kita panggil katarak. Katarak ialah selaput mata pada kanta mata kita yang mengeruhkan pemandangan mata kita.

Kanta mata normal kita selalunya jernih. Mereka yang mengalami katarak akan mengalami masalah kabur penglihatan. Pemandangan mereka seolah-olah dalam keadaan berjerebu.

Jumaat, 18 November 2016

Alzheimer's dan Gosok gigi

Alzheimer's
Alzheimer's selalunya berlaku kepada golongan pertengahan dan veteran
Alzheimer's ialah kemerosotan aktiviti mental yang berlaku pada usia pertengahan atau golongan veteran disebabkan oleh kemerosotan otak.

Penyakit Alzheimer's adalah punca dementia. Dementia ialah satu set gejala kehilangan ingatan dan kesukaran untuk berfikir, menyelesaikan masalah atau berbahasa. Selalunya istilah dementia kita sebut nyanyuk.

Nyanyuk atau dimentia ini bukan satu penyakit yang spesifik. Istilah umum ini digunakan menerangkan menerangkan set gejala yang disebut di atas. 

Pada masa kini, di Malaysia seramai 1.4 daripada 10 orang tua yang berumur 60 tahun ke atas mengalami masalah nyanyuk. Purata meningkat kepada 22.7 peratus di kalangan mereka yang berumur 75 tahun ke atas.

Selasa, 15 November 2016

Daily Essential Health



Nutrien asas yang diperlukan badan.

1. Omega 3
Dalam era yang penuh mencabar, dari bangun pagi hingga ke malam perlu bekerja, kita memerlukan pengaliran darah yang baik dalam badan kita. Itu belum dikira kita sering mengalami tekanan dan sikap kurang peka dengan apa yang dimakan.

Omega 3 membantu memecahkan blok-blok yang menghalang pengaliran darah dalam badan. Bagi mereka yang sering sakit kepala disebabkan banyak berfikir, omega 3 adalah nutrien yang amat diperlukan.

2. Vitamin dan nutrien
Terdapat banyak jenis vitamin dan nutrien yang diperlukan oleh badan untuk menjalankan fungsi-fungsi organ dalam badan. Walau bagaimanapun, tidak semua vitamin dan nutrien ini dapat dihasilkan oleh badan.

Antara fungsi vitamin dan mineral termasuk membantu membaiki tulang, menyembuhkan luka dan meningkatkan sistem imuniti kita. Di samping itu membantu menukar makanan kepada tenaga dan membaiki kerosakan sel.

3. Asid amino
Selain daripada vitamin dan mineral, badan juga memerlukan asid amino. Asid amino ialah unit asas bagi protein. Seperti vitamin dan mineral juga, badan tidak mampu menghasilkan asid amino sendiri tetapi amat diperlukan oleh badan.

Sekiranya badan tidak peroleh asid amino yang mencukupi, protein dalam badan kita akan berpecah yang menyebabkan kehilangan otot dan kita mengalami masalah dalam pembinaan sel dan pembaikan tisu.


Dapatkan kesemua asas nutrien yang diperlukan badan.

Bagi mereka yang tercari-cari suplimen yang sesuai untuk dicuba atau yang baru hendak mencuba produk Shaklee, kami amat menggalakkan set Daily Essential Health.

Set terdiri daripada:

  1. OmegaGuard
  2. Vita-Lea® Iron Formula
  3. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour
  4. Sustained Release Vita-C Plus
  5. B-Complex
Harga pasaran: RM547.50

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.


Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

Isnin, 7 November 2016

3 Manfaat teh hijau

Teh hijau
Teh hijau
Pernah dengar tentang green tea? Biasa minum air ini?

Green tea atau teh hijau ialah antara minuman yang menyihatkan di muka bumi ini. Sebaiknya minumlah air ini tanpa ditambah gula di dalamnya.

Pernah sekali kami tonton rancangan Dr. Oz. Dalam rancangan tersebut pakar mencadangkan teh hijau kepada mereka yang mengalami masalah diet dan sentiasa mengalami tekanan. 

Perasankah kita teh hijau ini ada dijual di pasaran? Harganya sudah tentu lebih mahal sedikit daripada teh biasa. Namun nilai yang diperolehi sudah tentu melebihi daripada yang kita laburkan.

Ada banyak manfaat teh hijau. Untuk kali ini dikongsikankan 3 manfaat teh hijau untuk pengetahuan kita:

Rabu, 2 November 2016

Interferon: Siren dalam badan

Siren Interferon

Pernah dengar perkataan interferon sebelum ini?

Kami pun tahu selepas sertai kelas yang dianjur oleh Shaklee. Rupanya dalam badan kita ada siren yang memaklumkan kehadiran bendasing yang boleh merosakkan badan. Itulah yang dipanggil interferon.

Interferon ialah protein yang dirembeskan oleh sel (manusia dan haiwan) sebagai tindakbalas kepada kehadiran patogen seperti virus, bakteria, parasit dan sel tumor.

Interferon ialah pelindung peringkat kedua dalam badan kita. Kita akan bincang bab peringkat ini di post yang lain.

Bagaimana interferon bertindak?
Jika hendak dibincang secara biologi sudah tentu agak complicated bagi bacaan ringan-ringan macam ni. Kita bincang secara ringkas.

Selasa, 1 November 2016

PROMOSI November 2016


Alhamdulillah kita telah masuk bulan November 2016. Dua bulan lagi menuju ke tahun baru 2017. Sudah masanya untuk kita merancang aktiviti tahun hadapan. 

Untuk bulan ini Shaklee menawarkan 4 produk dengan 6 PROMOSI untuk dimiliki. Jom kita tengok satu persatu.

Jumaat, 28 Oktober 2016

5 Jenis Makanan Terbaik Selepas Keguguran


Semalam kami diajukan soalan tentang keperluan suplimen selepas keguguran. Ibu ini kehilangan kandungannya yang baru mencecah 8 minggu. Semoga ibu bertuah ini redha, sabar dan kita doakan agar Allah menggantikannya dengan zuriat yang sihat suatu masa nanti.

Keguguran boleh berlaku pada mana-mana trimester kehamilan dan kebanyakannya berlaku dalam fasa awal kehamilan iaitu dalam 12 minggu pertama kehamilan. Apabila keguguran berlaku, ia boleh jadi amat menyedihkan. Kehilangan bayi yang dinanti-nantikan pastinya meremukkan jiwa, menghentikan angan-angan yang dibina tidak kiralah seawal mana ia berlaku.

Selain daripada sokongan emosi, seorang wanita juga memerlukan pemulihan fizikal selepas keguguran kerana pengalaman ini menjadikan tubuh wanita 'fragile'. Itulah sebabnya penting untuk mengetahui keperluan nutrisi bukan sahaja untuk pulih daripada keguguran itu tetapi juga untuk mengelakkannya berulang pada masa hadapan.

Makanan Terbaik Selepas Keguguran:

Keguguran boleh menyebabkan pendarahan dan keadaan pening. Ia juga menjadikan tubuh lemah tidak bermaya. Makanan yang dipilih ketika ini sangat memberi kesan kepada kesihatan ibu. Ibu yang mengalami keguguran juga perlu berpantang dengan rapi. Malah berpantang selepas keguguran perlu diberi lebih perhatian berbanding berpantang selepas bersalin.

Berikut adalah 5 jenis makanan yang perlu dimakan selepas keguguran:

Isnin, 17 Oktober 2016

Promosi keahlian Shaklee dilanjutkan hingga 31 Oktober 2016


Promosi sebelum ini:

http://jutawansihat2u.blogspot.my/2016/10/istimewa-daftar-keahlian-shaklee.html

dilanjutkan sehingga ke hujung bulan ini. 

Manfaatkan peluang yang ada. Jom sertai beramai-ramai.

Hubungi kami untuk maklumat lanujut.

Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

Sabtu, 15 Oktober 2016

Gangguan servis 16 Oktober 2016


Esok akan ada gangguan sikit untuk melayari laman web Shaklee:

https://www.shaklee.com.my/
https://www.shaklee2u.com.my/

Kemungkinan akan mengalami masalah untuk membuat tempahan online atau membeli barang di branch Kelantan.

Jadi kepada yang ingin membeli dalam masa terdekat ni dicadangkan beli pada hari Isnin nanti.

PM kami sekiranya ada barang yang hendak dbeli.


Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

Jumaat, 14 Oktober 2016

DTX Complex kehabisan stock...


Buat masa ini DTX Complex tiada stock. Minggu ke-3 akan ada balik.

Produk yang tiada stock buat masa ini:
  1. Vita-Lea
  2. DTX Complex

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

Rabu, 12 Oktober 2016

Vita-Lea... Tiada stock lagi...


Serupa pisang goreng pulak vita-lea sekarang ni. Kena tunggu minggu ke-3 baru ada balik stock. Harap bersabar kepada yang berminat untuk dapatkannya.

Boleh PM kami untuk alternatif lain yang sesuai untuk diri anda.



Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

Isnin, 3 Oktober 2016

Promosi Oktober 2016: Omega Guard (7 botol)



Beli 6 PERCUMA 1 botol.

Dapatkan 2 botol Omega Guard dengan harga; RM864.96 termasuk GST (Harga 1 botol RM144.16 - termasuk GST).

Pembelian ini juga melayakkan pembelian tumbler Shaklee pada harga RM23.32 (Harga sebenar RM39.00). Tumbler ini hanya dapat dibeli dengan pembelian 100 UV ke atas (Purchase with purchase).

Promosi Oktober 2016: Omega Guard (2 botol)



Beli 2 botol pada potongan harga 5%.

Dapatkan 2 botol Omega Guard dengan harga; RM273.90 termasuk GST (Harga 1 botol RM144.16 - termasuk GST).

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Hidupkan impianmu.

Jutawan Sihat
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/JutawanSihat
IG: jutawansihat

Promosi Oktober 2016: Vita-Lea for Children (4 botol)



Beli 3 PERCUMA 1 botol.

Dapatkan 4 botol Vita-Lea for Children dengan harga 3 botol; RM352.98 termasuk GST (Harga 1 botol RM117.66 - termasuk GST).

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom

IG: ohsihatdotcom

Tumbler Shaklee

Istimewa untuk setiap pembelian 100 UV ke atas melayakkan pembelian tumbler Shaklee pada harga RM23.32 (Harga sebenar RM39.00). Tumbler ini hanya dapat dibeli dengan pembelian 100 UV ka atas. (Purchase with purchase).

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Hidupkan impianmu.

Jutawan Sihat
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/JutawanSihat
IG: jutawansihat

ISTIMEWA daftar keahlian Shaklee sebelum 16 Oktober 2016


Istimewa pendaftaran ahli Shaklee pada 1 hingga 15 Oktober 2016:

Pembelian 100 Unit Volume (100 UV):
- Percuma 1 botol Lecithin

Pembelian 200 Univ Volume (200 UV)
- Percuma keahlian
- Percuma 1 botol Vita-C

Dengan pembelian di atas juga melayakkan pembelian tumbler Shaklee pada harga RM23.32 (Harga sebenar RM39.00). Tumbler ini hanya dapat dibeli dengan pembelian 100 UV ka atas. (Purchase with purchase).


Hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Hidupkan impianmu.

Jutawan Sihat
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/JutawanSihat
IG: jutawansihat

Jumaat, 30 September 2016

Shaklee Monthly Sharing (SMS) 27 September 2016


Malam Selasa lepas kami sempat menghadiri Shaklee Monthly Sharing (SMS) di Penang Branch. Ini antara program bulanan Shaklee yang semua pengedar perlu hadiri kerana banyak input yang dikongsikan. Alhamdulillah anakanda bertiga pun bagi kerjasama yang baik sepanjang program, Abi Ummi boleh fokus.

Apa yang ada dalam SMS?

Program yang dijadualkan dalam minggu terakhir setiap bulan ini sangat menarik kerana:


1. Info tentang produk.
Sebagai pengguna dan pengedar, penguasaan tentang produk adalah amat penting dalam meyakini produk Shaklee. Penyampaian disampaikan oleh nutritionist yang sememangnya mahir tentang nutrisi makanan. 

Walau bagaimanapun penyampaiannya tidak terlalu panjang memandangkan ada lagi satu kelas yang dinamakan Health and Wellness Talk yang sepenuhnya membincangkan tentang manfaat produk.


2. Meraikan mereka yang naik pangkat.
Menjadi motivasi kepada mereka yang naik pangkat dan juga kepada kami untuk terus berusaha naik ke pangkat yang seterusnya. Dengan bimbingan dan dorongan daripada upline dan syarikat inshaAllah bersama kita berusaha menjadi Master satu hari nanti.


3. Maklumat perniagaan dan promosi terkini.
Ini antara yang dinantikan iaitu perkembangan terkini apa yang berlaku di Shaklee, promosi-promosi yang sedang dirancang oleh Shaklee dan produk apa yang akan difokuskan pada bulan hadapan. 

Untuk sesi kali ini pihak Shaklee telah membentangkan pelan umum sehingga akhir tahun ini. Kepada peminat Omega Guard, nantikan berita menarik mulai esok. Nampak tak apa yang dipegang atas tu? Antara produk Shaklee yang bakal keluar bulan hadapan. Nantikan perkembangan daripada kami dari semasa ke semasa.

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Jutawan Sihat
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/JutawanSihat
IG: jutawansihat

Khamis, 29 September 2016

Shaker dan Tumbler Shaklee


Produk terbaru keluaran Shaklee: Shaker dan Tumbler.

Cantik, menarik dan berkualiti tinggi. Itulah ayat yang dapat kami sebut apabila memegangnya.

Tidak pasti Shaker masih di pasaran pada bulan hadapan, inshaAllah Tumbler akan menjadi barang promosi Puchase With Purchase (PWP) pada bulan hadapan.

Hubungi kami segera untuk maklumat lanjut.

Hidupkan impianmu.

Jutawan Sihat
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789


https://www.facebook.com/JutawanSihat
IG: jutawansihat

Rabu, 28 September 2016

Vita-Lea® Return


Seolah-olah jadi huru-hara sikit minggu lepas apabila dimaklumkan Vita-Lea® Iron Formula habis di branch dan online.

Alhamdulillah pihak syarikat telah keluar notis yang stock Vita-Lea® Iron Formula sudah ada semula di branch dan boleh juga ditempah melalui online.

Dapatkan segera sementara stok masih ada.

Info tentang: Vita-Lea®
Harga pasaran: RM94.08 (Termasuk GST)

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.


Hidupkan impianmu.

Jutawan Sihat
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789


https://www.facebook.com/JutawanSihat
IG: jutawansihat

Khamis, 22 September 2016

Stock terhad: Vita-Lea®.


Kesedaran yang semakin tinggi untuk mengambil multivitamin dalam seharian menyebabkan stock Vita-Lea® semakin berkurangan. Stock baru akan sampai minggu hadapan.

Keberkesanan multivitamin ini dengan harga yang mampu dimiliki untuk tempoh masa yang panjang; Vita-Lea® sememangnya menjadi tarikan ramai.


Dapatkan segera sementara stok masih ada.


Info tentang: Vita-Lea®
Harga pasaran: RM94.08 (Termasuk GST)

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.


Hidupkan impianmu.

Jutawan Sihat
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/JutawanSihat
IG: jutawansihat

Isnin, 19 September 2016

Get-Clean Home Care System


Set terdiri daripada:
- Get Clean® Basic H²
- Get Clean® Soft Fabric Concentrate
- Get Clean® Fresh Laundry Concentrate
- Get Clean® Dish Wash Concentrate

Harga pasaran: RM222.50

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.


Jom Hidup Sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

Get Clean Water Starter Pack with Water Refill 3 Pack


Set terdiri daripada :
- Pitcher
- Housing Kit
- Filter (3 Pack)

Harga pasaran: RM512.50

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.


Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

GCW Housing Kit

Housing kepada set Get Clean Water.

Harga pasaran: RM107.50

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.


Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

Jumaat, 16 September 2016

GCW Filter (3 Pack)

Filter kepada set Get Clean Water.

Harga pasaran: RM168.75

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.


Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom

GCW Pitcher

Air yang lebih bersih dan sihat tersedia untuk 365 hari
Get Clean® Water, merupakan sistem penapisan air multipaten yang baru. Berbanding dengan Jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penapis jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisisemula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80gelen) air bagi setiap turasan.

AIR yang lebih bersih dan sihat atau pun BUMI yang lebih bersih dan sihat?
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain1 disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
  • Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasandua
  • kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
  • Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

Harga pasaran: RM236.25

Hubungi kami untuk maklumat lanjut.


Jom hidup sihat.

Oh Sihat!
Aisyah 019-6954491
Farhan 013-4353789

https://www.facebook.com/OhSihatdotcom
IG: ohsihatdotcom